
MASANY og blæsersammenspil
Slagtøjsgruppen MASANY består af unge mennesker fra både Lolland og Guldborgsund Musikskoler. De spiller på marimbaer og andre skønne slagtøjsinstrumenter. Samarbejdet har mange år på bagen.
I 2019 startede et nyt samarbejde mellem de to skoler, idet der arrangeres sammenspilsworkshops mellem børn og unge, der spiller på blæseinstrumenter som saxofon, tværfløjter, klarinet, trompet m.m..
Tidlig kulturstart
Et stort samarbejdsprojekt med mange locale kulturaktører. Formålet med projektet er i forhold til musik, at øge antallet og kvaliteten af koncerter for børn I dagtilbud.
Lolland Musikskole har flere undervisere som koncerterer i lokale børnehaver i sammenhæng med dette project.
Den gyldne banan
Lolland Kommune har afsat 25.000 kr. til arbejde med udvikling af unge musikere i et projekt mellem spillestedet Stars i Vordingborg, Lolland Musikskole og Nørregade teateret. I Vordingborg hedder projektet Young Stars, men den lollandske version hedder Den gyldne banan præsenterer. Projektet handler om, at unge lollikker kan lave koncerter med andre unge og på den måde både sikre et spillested, samt give viden og erfaring med at stable sådanne arrangementer på benene.
Trivsel blæserklasser
Næsten 100 børn har på hhv. Nakskov Byskole og Maribos Blæsenborg skole spillet på blæseinstrumenter i skoletiden. Formålet var mere Trivsel med musikken som værktøj. Det er der kommet en rapport ud af.
BEATS-LAB
Musikskolen er ved at opstarte en række BEATS-LAB for unge, som selv producerer musik på deres telefoner, ipads eller computere. Håbet er, at skabe nogle fysiske rammer, hvor der kan bounces musikideer. Det handler bredt om elektronisk musik produktion, mixing, lyd-design, sampling, inspiration og fællesskab. Tilbuddet er for alle! Det er gratis og man behøver ikke melde sig i Musikskolen for at være med.
BEATS-LAB’ene skal som opstartsforsøg køres med en lokal ung musikvært.
Godt begyndt
Projekt ”Godt begyndt” har fokus på, hvordan man med metodiske greb indenfor tidlig sprogindsats og kontinuerlige oplevelser med kulturelle tilbud kan understøtte 0-3 åriges sproglige udvikling og dannelsesmæssige kompetencer, der har betydning børnene deltagelse i fællesskaber her og nu og senere i sociale og uddannelsesmæssige sammenhænge.
Lolland Musikskole har forestået undervisning med musik som værktøj i dette projekt.
Det er et samarbejdsprojekt mellem sektor for Kultur, Fritid og Borgerservice (Bibliotek og Borgerservice i Nakskov) og Skole og Dagtilbud sektoren (Område Nakskovs dagplejere og vuggestuer). Projektet er støttet af den A.P. Møllerske Støttefond med 1,7 Mio. Kr
SUNDHED PÅ TVÆRS
Fritids-og Kulturudvalget har afsat midler til at arbejde med indsatser på kulturområdet, der kan styrke fysisk og mental sundhed. Det er et tværsektoriale samarbejde om folkesundhed - Sundhed på Tværs. Lolland Musikskole skal stå for den del af projektet, som handler om at bruge musik som værktøj og som ramme om et fællesskab for borgere, der er fysisk eller psykisk udsatte og/eller står udenfor fællesskabet fx sang, sammenspil, (lytte) terapi, kropsbevægelse, komponere mv.
Samarbejde med Lolland Musikskole har fokus på kultur, dannelse og livsmestring